Onderwijs

Ben je leerkracht en wil je graag een boekenpakket aanvragen voor in de klas? Via de link hieronder kan je een pakket aanvragen en kiezen of je het zelf ophaalt in de bib of liever laat leveren op school. De leveringen gebeuren wekelijks op woensdag en zijn mogelijk voor scholen in Ichtegem, Eernegem en Bekegem.

Jeugdboekenmaand

Leesvlaggetjes

Slingerlezen

Dit jaar staat de Jeugdboekenmaand helemaal in het teken van feest. Daarom willen we graag de bib versieren met zoveel mogelijk leesvlaggetjes. Vul per gelezen boek of strip een vlaggetje in en krijg een leuke prijs!

Nieuwsbrief voor leerkrachten

Via onze nieuwsbrief kan je maandelijks info krijgen over ons aanbod en de activiteiten voor klassen. Nieuwtjes over de Jeugdboekenmaand, het Bibster-spel, het afhalen van de lerarenkaart, de collectie en nog veel meer.

Schrijf je hier in

Haal je lerarenkaart 2021 op in de bib

Lerarenkaart

Woon je in Eernegem of Bekegem? Je lerarenkaart ligt in bib Eernegem (Westkerkestraat 24).

Woon je in Ichtegem? Je kaart ligt klaar in bib Ichtegem (Engelstraat 66).

Graag je identiteitskaart meebrengen voor afhaal.

Makkelijk lezen

Makkelijk lezen

Bij kinderen met dyslexie of wat meer moeite met lezen in het algemeen wil de bib graag het leesplezier aanwakkeren!

Met onder andere aangepaste boekjes die extra ondersteuning bieden, Daisy-boeken en de Anderslezen-app.

Prentenboeken

prentenboeken

Prentenboeken stimuleren de fantasie en taalontwikkeling van kleuters!
De bib heeft een uitgebreid aanbod over tal van thema's.

Mediawijs via de bib

Bibster

Vanuit de bib willen we leerkrachten graag helpen om hun leerlingen mediawijzer te maken. Ontdek hier een greep uit ons aanbod: van het Bibster-spel tot Gopress, CoderDojo en mediawijze boeken.

Gopress in de klas

Gopress in de klas

Als lid van de bib kan je met Gopress gratis online kranten- en tijdschriftenartikels opvragen. Handig voor schoolopdrachten en lesvoorbereidingen!

Vertelplaten

Vertelplaten of kamishibai zijn ideaal voor in de klas of de kinderopvang. Terwijl de kinderen naar de grote prenten kijken, leest de voorlezer de tekst aan de achterkant van de plaat. Je kan het verteltheater ook uitlenen in de bib.

Bekijk hier het volledige aanbod vertelplaten.

Boekenzoeker

boekenzoeker

Via Boekenzoeker kunnen kinderen leestips op maat krijgen. Ook ouders, leerkrachten, kinderbegeleiders... kunnen er gebruik van maken. Je vindt er bovendien heel wat inspirerende lijstjes terug.