Onderwijs

Ben je leerkracht en wil je graag een boekenpakket aanvragen voor in de klas? Via de link hieronder kan je een pakket aanvragen en kiezen of je het zelf ophaalt in de bib of liever laat leveren op school. De leveringen gebeuren wekelijks op woensdag en zijn mogelijk voor scholen in Ichtegem, Eernegem en Bekegem.

Makkelijk lezen

Makkelijk lezen

Bij kinderen met dyslexie of wat meer moeite met lezen in het algemeen wil de bib graag het leesplezier aanwakkeren!

Met onder andere aangepaste boekjes die extra ondersteuning bieden, Daisy-boeken en de Anderslezen-app.

Prentenboeken

prentenboeken

Prentenboeken stimuleren de fantasie en taalontwikkeling van kleuters!
De bib heeft een uitgebreid aanbod over tal van thema's.

Mediawijs via de bib

Bibster

Vanuit de bib willen we leerkrachten graag helpen om hun leerlingen mediawijzer te maken. Ontdek hier een greep uit ons aanbod: van het Bibster-spel tot Gopress, CoderDojo en mediawijze boeken.

Gopress in de klas

Gopress in de klas

Als lid van de bib kan je met Gopress gratis online kranten- en tijdschriftenartikels opvragen. Handig voor schoolopdrachten en lesvoorbereidingen!

Vertelplaten

Vertelplaten of kamishibai zijn ideaal voor in de klas of de kinderopvang. Terwijl de kinderen naar de grote prenten kijken, leest de voorlezer de tekst aan de achterkant van de plaat. Je kan het verteltheater ook uitlenen in de bib.

Bekijk hier het volledige aanbod vertelplaten.

Boekenzoeker

boekenzoeker

Via Boekenzoeker kunnen kinderen leestips op maat krijgen. Ook ouders, leerkrachten, kinderbegeleiders... kunnen er gebruik van maken. Je vindt er bovendien heel wat inspirerende lijstjes terug.