Een warm hart voor pleegzorg

Wat hebben Pippi Langkous, Mowgli, Harry Potter en nog veel andere boekenpersonages met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal op zoek naar een plek om zich thuis te voelen. Ook pleegkinderen en -gasten hopen op zo'n warme plek. Schrijf jij mee aan hun verhaal?

Pleegzorg

Mowgli wil het liefst een plekje in de jungle vinden om bij zijn dierenvrienden te blijven. De vader van Pippi Langkous is op ontdekkingsreis en intussen hoopt Pippi met haar paard en aapje een fijne thuis te vinden in Villa Kakelbont. Harry Potter is een tovenaarskind zonder ouders en vindt met zijn vrienden in Zweinstein een nieuwe thuis.

Pleegkinderen en -gasten (volwassenen met een beperking of een psychiatrische kwetsbaarheid) hopen ook op een plek waar ze zich geliefd kunnen voelen. Ergens waar ruimte is voor hun eigen verhaal. Pleegzorg is daarom nog op zoek naar gezinnen die mee willen schrijven aan het verhaal van pleegkinderen en -gasten. Soms is dat een kort hoofdstukje - tot de ouders de zorg weer kunnen opnemen - soms zijn dat hele boekdelen en blijft het pleeggezin een hoofdrol spelen.

Heb jij interesse in pleegzorg?
Surf dan naar www.pleegzorg.be voor meer info, vraag een infopakket aan of schrijf je meteen in voor een infosessie in jouw buurt!