Gopress

Via je lidmaatschap van de bib heb je gratis toegang tot een online kranten- en tijdschriftenarchief: Gopress. Zo kan je thuis artikels lezen uit je favoriete krant of tijdschrift. En heel wat leerkrachten en leerlingen gebruiken dit om artikels op te vragen en bronnen te zoeken voor schoolopdrachten.

Via het Gopress Krantenarchief zoek en vind je artikels uit onder meer De Standaard, Het Nieuwsblad, De Morgen, Het Laatste Nieuws, De Krant van West-Vlaanderen, Trends, Knack en Humo. De dienst is helemaal gratis en kan je er ook thuis gebruik van maken. Alleen de artikels van de afgelopen twee dagen zitten nog niet in het archief.

Zelf eens proberen?
1. Surf naar https://ichtegem.bibliotheek.be en log rechts bovenaan in bij Mijn Bibliotheek. Heb je nog geen account? Klik op 'maak een profiel aan'.

2. Keer terug naar de homepagina van de bibliotheeksite en klik boven het zoekveld waarmee je iets kunt opzoeken in onze catalogus op 'krantenarchief'.

Krantenarchief


3. Via het zoekvak kan je zoeken op alle woorden. Vervolgens kan je je resultaten verfijnen op bron of datum. Daarnaast kan je de resultaten sorteren op relevantie of datum.

4. Klik op de titel van het gevonden artikel om het te lezen. Je kan de tekstgrootte aanpassen en het artikel downloaden of printen via de knoppen rechts bovenaan.

Meer info?

Spreek gerust een bibmedewerker aan of neem contact met ons op via 051 583734 of bibliotheek@ichtegem.be.