E-boeken op eigen toestel

Leen vanaf nu gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen.

De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers.

Als lid van de bib heb je toegang tot ruim 4000 Nederlands- en Engelstalige e-boeken, van vlot leesbare fictie tot non-fictie. Je vindt er altijd een goed boek. Voor je de e-boeken kan lezen op je eigen toestel heb je een Mijn Bibliotheek-profiel nodig.

Heb je dit nog niet? Klik rechts bovenaan deze pagina op 'Aanmelden bij Mijn Bibliotheek' en dan op 'Maak een profiel aan'.

Smartphone of tablet

Om e-boeken te ontlenen op een smartphone of tablet moet je de cloudLibrary-app installeren. Meer info vind je in de handleiding cloudLibrary voor iPad of iPhone of cloudLibrary voor tablet/smartphone android.

E-reader

Je kan de e-boeken lezen op bijna alle e-readers. Enkel de Kindle e-readers van Amazon zijn niet compatibel. Een beperkt aantal verouderde e-readers zijn ook niet bruikbaar. In de handleiding cloudLibrary voor e-reader (Apple) of cloudLibrary voor e-reader (Windows) wordt stap voor stap uitgelegd hoe je e-boeken via je pc op je e-reader kan plaatsen.

Computer

Om e-boeken te ontlenen via je computer ga je naar https://ebook.yourcloudlibrary.com/library/deBib/Featured en meld je je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel. Meer info vind je in de handleiding cloudLibrary voor pc. Je kan met 1 Mijn Bibliotheek-profiel e-boeken tegelijk lezen op 7 verschillende toestellen. Via de bladwijzer kan je onthouden waar je zat in het boek.

e-boeken promo banner

Heb je vragen over deze dienst?

Mail naar bibliotheek@ichtegem.be of spreek een baliemedewerker aan, we helpen je graag verder.
Wil je liever een e-reader van de bib lenen met daarop een selectie e-boeken? Dat kan nog steeds.
Klik hier voor meer info.