Livre
Néerlandais
Een politieagent wordt tien jaar na de verdwijning van zijn jonge zoon geconfronteerd met een netwerk van leugens en geheimen over de mensen die hij dacht te kennen.
Titre
Vermist
Auteur
Simon Beckett
Traducteur
Annoesjka Oostindiër
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Lost
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2022
349 p.
ISBN
9789021030593 (paperback)

Commentaires

Een thriller over een vermist kind en een duister netwerk van geheimen en leugens. Het leven van agent Jonah Colley komt met het verdwijnen van zijn zoontje compleet op zijn kop te staan. Tien jaar later vraagt een oude vriend hem om hulp, en reist Jonah ’s nachts af naar een verlaten pakhuis. Vlak nadat hij daar vier lichamen ontdekt, wordt hij genadeloos aangevallen en voor dood achtergelaten. Dan blijkt dat Jonah geen slachtoffer is, maar als verdachte wordt gezien. Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt een netwerk van geheimen en leugens over de mensen die hij dacht te kennen. Wat is er al die jaren geleden werkelijk gebeurd…?‘Vermist’ is in een vlotte, meeslepende stijl geschreven, vol suspense en macabere details. Niet voor tere zieltjes. Simon Beckett (1968) is de Britse auteur van zes boeken in de David Hunter-serie, en nog vijf andere boeken. Zijn werk wordt in meer dan twintig talen vertaald en hij won de European Crime Fiction Star Award, de grootste thrillerprijs in Europa…Lire la suite

À propos de Simon Beckett

Simon Beckett, né le 20 avril 1961 à Sheffield, dans le Yorkshire du Sud, en Angleterre, est un journaliste, musicien et écrivain britannique. Il est notamment connu pour sa série de romans policiers consacrée à l’anthropologue judiciaire David Hunter.

Biographie

Après l’obtention d’une maîtrise universitaire ès lettres en langue anglaise, il part en Espagne enseigner et jouer pour des troupes de théâtre itinérantes. De retour en Angleterre, il devient musicien, puis journaliste indépendant. Il a notamment travaillé pour le Times, l’Independent, le Daily Telegraph et l’Observer.

Il commence une carrière de romancier en 1994 avec le roman Fine Lines, traduit en français sous le titre Le Rêve de l’antiquaire par la maison d’édition Ramsay en 1996.

Lor…En lire plus sur Wikipedia