Livre
Néerlandais

Het kinderyoga dierentuin-avontuur : een werkboek met bewegingsspelletjes voor kinderen van 3-7 jaar

Helen Purperhart (auteur)

Het kinderyoga dierentuin-avontuur : een werkboek met bewegingsspelletjes voor kinderen van 3-7 jaar

Yogaoefeningen, gebaseerd op de houdingen en bewegingen van dieren in de dierentuin. Met achtergrondinformatie en zwart-wittekeningen. Onder begeleiding voor kinderen van 3 tot 7 jaar.
Titre
Het kinderyoga dierentuin-avontuur : een werkboek met bewegingsspelletjes voor kinderen van 3-7 jaar
Auteur
Helen Purperhart
Langue
Néerlandais
Éditeur
Katwijk: Panta Rhei, 2006
112 p. : ill.
ISBN
90-76771-86-3 9789076771861

Commentaires

Dit boek moet gezien worden als een werkboek voor kleuteronderwijzers en mensen die groepen kleuters begeleiden.

Het valt uiteen in 4 delen. Deel 1 neemt yoga als uitgangspunt om in te haken op het dierlijke in onszelf. Dit deel geeft praktische informatie over de manier waarop een les het beste kan worden samengesteld, hoe bepaalde oefeningen aangebracht kunnen worden en welke dingen je kunt doen om een opdracht meer te structureren. Deel 2 voert kinderen via oefeningen mee naar leuke en lenige dieren. De oefeningen maken gebruik van de fantasiewereld van de kinderen: kinderen doen alsof ze tanden poetsen door met hun wijsvinger voor hun mond over en weer te wrijven, hun wangen te bollen alsof er water in hun mond zit, ... De oefeningen worden afgewisseld met oude kinderliedjes, versjes en dansjes. Deel 3 vertelt dierenverhalen met het oog op het bespreekbaar maken van maatschappelijke waarden en normen, en om kinderen spelenderwijs te laten nadenken over goed en kwaad. Mogeli…Lire la suite
Een boek met eenvoudige yogaspelletjes voor kinderen van 3 tot 7 jaar. De bewegingsspelletjes zijn gebaseerd op de houdingen en bewegingen van dieren in de dierentuin. Ze kunnen met een kringgesprek en dierenverhaaltjes worden gecombineerd. Het bestaat uit vier delen: docentenhandleiding, oefeningen met als thema 'dieren in de dierentuin', fabels en informatie over dit thema. Een yoga-instructieboek met vrij kleine, grappige zwart-wittekeningen voor onderwijzers van de basisschool en kinderyogadocenten, geschreven door een yogadocente die gespecialiseerd is in kinderyoga. Rode omslag met enkele dieren uit de dierentuin. Bevat literatuuropgave. Gedrukt in een grote, schreefloze letter. Eerder verschenen van dezelfde auteur 'Het yoga-avontuur voor kinderen' en 'Het yoga-avontuur voor jongeren'*.