Digitale diensten van de bib

Boekentips voor baby's en peuters

Boekstart wil ouders met kleine kinderen laten genieten van boeken. Bekijk hieronder een webinar boordevol boekentips voor baby's en peuters. Meer info over het aanbod in de bib vind je hier.

e-boeken

Leen e-boeken op je eigen toestel

Leen gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel.

De e-boeken kan je lezen op je tablet, smartphone, computer en op de meeste e-readers.

Gopress-collage.png

Gopress - digitale kranten en tijdschriften

Ken je het Gopress krantenarchief al? Als je je aanmeldt via Mijn Bibliotheek
krijg je toegang tot artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan 2 dagen.

Gebruik hiervoor na het aanmelden hetzelfde zoekscherm waarmee je gewoonlijk iets opzoekt in onze catalogus. Selecteer boven het invulscherm wel 'Krantenarchief'.

Handig voor leerkrachten en leerlingen die werken aan actualiteitsopdrachten en andere schooltaken.

Ben je lid van de bib en heb je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Lees hier hoe je je registreert.

Stream gratis luisterboeken via je je tablet of smartphone

Dankzij de anderslezen-app krijgen mensen met een leesbeperking toegang tot een grote collectie luisterboeken. Kinderen met dyslexie kunnen hun favoriete boek beluisteren en gebruik maken van heel wat ondersteunende functies. Zo kan je de voorleessnelheid aanpassen en makkelijk navigeren doorheen het boek.

anderslezen

Hoe ga je te werk?

1. Vraag aan de balie de gegevens om in te loggen of mail naar bibliotheek@ichtegem.be.
  2. Surf naar https://mijn.luisterpuntbibliotheek.be
  3. Klik op ‘mijn luisterpunt’
  4. Log in met je gebruikersnaam en paswoord (dat je kreeg van de bib)
  5. Nu heb je 4 tabbladen:
    • nieuwe opzoeking
    • boekenplank
    • leenhistoriek
    • mijn gegevens
  6. Zoek via ‘nieuwe opzoeking’ een boek en voeg het toe aan je boekenplank.
  7. Download op tablet of smartphone de app ‘anderslezen’.
  8. Log in met dezelfde gegevens.
  9. Open nu het boek op je boekenplank en geniet van het verhaal.

Nieuw: Je kan nu ook eenvoudig je boekenplank vullen in de Anderslezen-app zelf:

1. Druk in de app op het hoofdmenu links bovenaan en vervolgens op ‘Zoeken’.
  2. Geef de gewenste titel en/of auteur in. De zoekresultaten verschijnen.
  3. Druk bij het gewenste boek op de drie bolletjes en vervolgens op ‘Aanvragen’. Het boek staat nu op je online boekenplank.

Zorg voor deze methode dat je de laatste versie van de Anderslezen-app hebt staan. Werk indien nodig de app bij via de Play Store of App Store.

Heb jij al een Mijn Bibliotheek-profiel?

Van thuis uit je materialen verlengen, reserveren, artikels uit kranten en tijdschriften lezen, gratis e-boeken lenen... Met een Mijn Bibliotheek-profiel krijg je toegang tot heel wat online diensten van de bib.
Ontdek in het filmpje hieronder hoe je een Mijn Bibliotheek-profiel aanmaakt.
Lees je de info liever na? Ga dan naar onze help-pagina onderaan naar 'Hoe maak ik een Mijn Bibliotheek-profiel aan?'