Boek
Nederlands

1989 : liefde is sterker dan ruimte en tijd

Susanne Wittpennig (auteur), Hilke Makkink (vertaler)
+1
1989 : liefde is sterker dan ruimte en tijd
×
1989 : liefde is sterker dan ruimte en tijd 1989 : liefde is sterker dan ruimte en tijd

1989 : liefde is sterker dan ruimte en tijd

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Het is 1989. Lisa (16) is haar hele leven al verliefd op Momo. Op een dag verschijnt een vrouw uit het jaar 2018, die Lisa waarschuwt voor de tragische afloop van Momo's leven. Door een foutje met de tijdmachine belandt Lisa in 2018. Kan ze Momo nu nog redden? Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Tijdreizen
Extra onderwerp
fantasy, verliefdheid
Titel
1989 : liefde is sterker dan ruimte en tijd
Auteur
Susanne Wittpennig
Vertaler
Hilke Makkink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
1989
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij Callenbach, © 2017
416 p.
ISBN
9789029727181 (paperback)

Besprekingen

Het is 1989. Lisa (16) zit op de middelbare school en is haar hele leven al verliefd op Momo, met wie ze als kind speelde. Vriendinnen heeft ze niet veel, ze houdt zich eigenlijk vooral bezig met natuurkunde en computers en droomt van een studie informatica. Dan verschijnt via een tijdmachine een vrouw uit het jaar 2018, die Lisa waarschuwt voor de tragische afloop van Momo's leven. Maar kan Lisa het lot van haar grote liefde nog veranderen? Eerste deel van een spannende tijdreistrilogie van de auteur die ook de succesvolle serie 'Maaike & Domenico' heeft geschreven. Het geheel is niet altijd helemaal geloofwaardig en de karakters worden soms tamelijk eenzijdig uitgewerkt. Veel dramatische scènes en emotionele momenten. Het verhaal leest echter als een trein en doet direct verlangen naar het volgende deel. De hoofdpersoon komt over als een dapper meisje, dat pal staat voor haar principes en die haar dromen durft te volgen, zelfs door ruimte en tijd. Het verhaal eindigt abrupt. Deze se…Lees verder

Over Susanne Wittpennig

Susanne Wittpennig (Basel, 11 mei 1972) is een Duitstalige Zwitserse schrijfster.

Wittpennig begon tijdens haar jeugd in Basel al met schrijven door het bijhouden van verhalen over belevenissen die ze samen met haar jongere broer meemaakte. Haar broer kreeg op achtjarige leeftijd een dodelijk ongeluk. Wittpennig werkte onder meer in een laboratorium en op een vliegveld. Naast haar baan als webdesigner schreef ze in 2004 de eerste roman in de serie Maaike en Domenico. Van deze serie kwamen negen delen uit. Het laatste verscheen eind 2014.

Bibliografie

In de serie Maaike en Domenico verschenen de volgende delen, die werden vertaald door Leni Hof-Hoogland:

  1. Die krasse Geschichte einer ungewöhnlichen Freundschaft (2004), Nederlandse titel Een bijzondere vriendschap
  2. Liebe zwischen zwei Welten (2006), Nederlandse titel Liefde tussen twee werelden
  3. Entsch…Lees verder op Wikipedia