Boek
Nederlands

De cocktailclub

Sophie Kinsella (auteur)
De vriendschap tusen drie vrouwen wordt danig op de proef gesteld als een van hen in hun ontmoetingsbar een oude bekende tegen het lijf loopt.
Extra onderwerp
Romantische literatuur
Titel
De cocktailclub
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2022
288 p.
Verschijningsdatum
01-01-2022
ISBN
9789044358582 (paperback)

Besprekingen

‘De cocktailclub’ gaat over de vriendinnen Roxanne, Candice en Maggie. Maggie staat op het punt om voor de eerste keer moeder te worden, maar diep in haar hart heeft ze het gevoel dat ze daar niet klaar voor is. Candice komt een oude klasgenoot uit haar verleden tegen en ziet deze toevallige ontmoeting als een kans om schoon schip te maken. Roxanne heeft al zes jaar een relatie met een getrouwde man; net als ze denkt dat er misschien toch een toekomst voor hun beiden is weggelegd, gebeurt er iets verschrikkelijks. Een luchtig en licht verteerbaar boek, ideaal voor bijvoorbeeld een middag aan het strand. Oorspronkelijke Nederlandse uitgave verschenen onder de auteursnaam Madeleine Wickham.

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia