Boek
Nederlands

Toetjesbijbel : van crumble tot crème brûlée en van panna cotta tot pavlova

Toetjesbijbel : van crumble tot crème brûlée en van panna cotta tot pavlova

In de reeks:
Verzameling van ruim driehonderd toetjesrecepten, van Franse klassiekers tot desserts van over de hele wereld. Met kleurenfoto’s.
Onderwerp
Nagerechten
Titel
Toetjesbijbel : van crumble tot crème brûlée en van panna cotta tot pavlova
Auteur
Rutger van den Broek
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Carrera Culinair, 2022
496 p.
ISBN
9789048861828 (hardback)

Besprekingen

Een uitgebreid naslagwerk (479 blz.) in de serie ‘Kookbijbels’ met ruim driehonderd recepten voor desserts in alle soorten en maten. Van toetjes met fruit in de hoofdrol tot een hoofdstuk vol pudding en van Franse klassiekers als de crêpe suzette tot toetjes van over de hele wereld. Toegankelijk geschreven, met heldere aanwijzingen voor de bereiding en kleurrijke foto’s van de verschillende gerechten. Rutger van den Broek (Hilversum, 1986) is kookboekauteur en won de eerste editie van Heel Holland Bakt. Hij schreef meerdere succesvolle bakboeken en houdt een populaire bakblog bij op Rutgerbakt.nl.

Over Rutger van den Broek

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Erik Spronk

Rutger van den Broek (Hilversum, 10 januari 1986) is een Nederlands schrijver van kookboeken. Hij is in 2013 landelijk bekend geworden als winnaar van het tv-programma Heel Holland Bakt.

Biografie

Jeugd en opleiding

Van den Broek werd geboren in Hilversum. Als kind hielp hij zijn moeder al veel met het bakken van taarten. Hij volgde de opleiding hbo-verpleegkunde aan de Hogeschool in Utrecht.

Carrière

Van den Broek was na zijn opleiding werkzaam als verpleegkundige aan het Tergooiziekenhuis in Hilversum. In 2013 deed hij mee aan het eerste seizoen van Heel Holland Bakt en werd winnaar van het programma. Daarna ging hij zich bezighouden met bakken voor bakboeken, zijn blog en andere opdrachten. In het theaterseizoen 2021/2022 speelt Rutger samen met Mark Haayema de Verrukkelijke Kinderbakshow in …Lees verder op Wikipedia