Boek
Nederlands

Het museummysterie

Robin Stevens (auteur), Lidwien Biekmann (vertaler)
+1
Het museummysterie
×
Het museummysterie Het museummysterie
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Ted (12, ik-figuur) is bij zijn tante in New York. Als er een schilderij uit het Guggenheim museum wordt gestolen, gaat hij samen met zijn neef en zusje op zoek naar de dader. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
Diefstal, Autisme
Titel
Het museummysterie
Auteur
Robin Stevens 1988-
Vertaler
Lidwien Biekmann
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Guggenheim Mystery
Uitgever
Houten: Van Goor, 2018
Aantekening
Vervolg op Het reuzenradmysterie / Siobhan Dowd
ISBN
9789000358946 (hardback) 9789000358939 (hardback)

Besprekingen

De 12-jarige Ted Spark gaat met zijn moeder en zijn zus Kat op vakantie naar New York, waar tante Gloria en haar zoon Salim wonen. Als ze in het Guggenheim museum zijn, waar tante Gloria werkt, wordt tante gearresteerd nadat een schilderij is gestolen. Dat zij het niet gedaan heeft weten de kinderen zeker, maar wie dan wel? Ted, Kat en Salim gaan op zoek naar de dader en naar het schilderij, daarbij geholpen door de bijzondere kwaliteiten van Ted. Hij is autistisch en gefascineerd door wetenschap en logica. In dit verhaal volgen we de gedachtegangen van Ted als hij patronen volgt en dingen voor zichzelf probeert te verklaren. Gaandeweg het verhaal leert de lezer met hem mee, ook over het bijzondere Guggenheim museum. In dit los te lezen vervolg op het spannende ‘Het reuzenradmysterie’* van de jong overleden Siobhan Dowd, is het auteur Robin Stevens gelukt om in dezelfde stijl te schrijven en de karakters te behouden. Voor leergierige detectives in de dop. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Robin Stevens

Robin Stevens (Gent, 28 juli 1982) is een Vlaams cabaretier en singer-songwriter, die vooral bekend is als lid van de cabaretgroep Ter Bescherming van de Jeugd.

Stevens is pianist, zanger en gitarist. Hij componeert zowel instrumentale als Nederlandstalige nummers, onder andere voor de voorstellingen van Ter Bescherming van de Jeugd.

Stevens maakte van 2003 tot 2005 deel uit van de groep Cabaret Rauw Vlees.

Hij stond in 2002 in de halve finale van Cameretten met Ter Bescherming van de Jeugd, en in 2005 in de halve finale van het Humorologie festival in Marke met Cabaret Rauw Vlees.

Lees verder op Wikipedia