E-boek
Nederlands

Allemans gek

Richard Russo (auteur), Kees Mollema (vertaler)
Het nieuwe gezag in het verpauperde industriestadje North Bath is politiechef Douglas Raymer. Doug heeft het niet makkelijk: vlak voor zijn pensioen verongelukt zijn vrouw die op het punt stond om met haar geheime minnaar te verdwijnen. Hij is vastbesloten die minnaar te vinden, maar met grafschennis, ontsnapte slangen, brand en tegenwerking komt hij nauwelijks toe aan zijn missie. De laatste dage
Titel
Allemans gek
Auteur
Richard Russo
Vertaler
Kees Mollema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Everybody's fool
Uitgever
Amsterdam: Signatuur, 2017
1 digitaal bestand
ISBN
9789044975161
CloudLibrary
36n1k89

Andere formaten:

Over Richard Russo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Camille Gévaudan (K'm)

Richard Russo (Johnstown, 15 juli 1949) is een Amerikaanse schrijver die in 2002 de Pulitzer-prijs voor literatuur won voor zijn boek Empire Falls. Hij bewerkte Empire Falls zelf tot een geschikte versie voor verfilming in de gelijknamige miniserie uit 2005.

Russo studeerde aan de Universiteit van Arizona.

Bibliografie

  • Mohawk (1986)
  • The Risk Pool (1988)
  • Nobody's Fool (1993, Ned. vert. Allemans gek, 2017)) (Verfilmd in 1994 onder dezelfde naam)
  • Straight Man (1997)
  • Empire Falls (2001)
  • The Whore's Child and Other Stories (2002, korte verhalen)
  • Bridge of Sighs (2007)
  • That Old Cape Magic (2009)
  • Interventions (2012)
  • Elsewhere: A Memoir (2012, Ned. vert. Ergens anders, 2013)
Lees verder op Wikipedia