Boek
Nederlands

Pim Fortuyn, de autobiografie

Pim Fortuyn (auteur)
+1
Pim Fortuyn, de autobiografie
×
Pim Fortuyn, de autobiografie Pim Fortuyn, de autobiografie

Pim Fortuyn, de autobiografie

Op 6 mei 2002 wordt Pim Fortuyn vermoord. De dood van de veelbelovende politicus schokt niet alleen Nederland, het is wereldnieuws. Voor een buitenstaander lijkt de opkomst van Fortuyn misschien plotseling, maar wie de ambitieuze wetenschapper kent, weet dat hij al van kinds af aan toewerkt naar het premierschap. Hij is voorbestemd om grootse dingen te doen. In Pim Fortuyn, de autobiografie besch
Titel
Pim Fortuyn, de autobiografie
Auteur
Pim Fortuyn
Taal
Nederlands
Uitgever
Vesper Publishing, 2021
370 p.
Verschijningsdatum
12-04-2021
ISBN
9789083134604 (paperback)

Over Pim Fortuyn

CC BY 3.0 - Foto van/door Roy Beusker

Wilhelmus Simon Petrus (Pim) Fortuyn, officieel Fortuijn (Driehuis, 19 februari 1948 – Hilversum, 6 mei 2002) was een Nederlandse politicus, socioloog, auteur en columnist.

Fortuyn promoveerde in de sociale wetenschappen en was van 1990 tot 1995 bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij sympathiseerde aanvankelijk met onder andere de Communistische Partij van Nederland, was tot 1989 lid van de PvdA en later van de VVD. Fortuyn werd vooral bekend als lijsttrekker van eerst Leefbaar Nederland. Na zijn ontslag bij Leefbaar vanwege omstreden uitspraken over de Grondwet richtte hij zijn eigen Lijst Pim Fortuyn op in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2002. Fortuyn werd op 6 mei 2002 door Volkert van der Graaf vermoord op het Media Park te Hilversum, negen dagen voor de verkiezingen. Het was de eerste politieke moord in vredestijd in Nederland sinds eeuwen.

Vanwege zijn kijk op de islam en het vreemdelingenbeleid wordt Fort…Lees verder op Wikipedia