Boek
Nederlands
Twee families zoeken in het Caribisch gebied samen naar een 16e eeuws Spaans scheepswrak, waarin zich een kostbaar amulet zou bevinden.
Titel
Blauwe diepte
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Ingrid Zweedijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The reef
Uitgever
[Amsterdam]: HarperCollins, 2017
446 p.
ISBN
9789402725605 (paperback)

Besprekingen

Een vader en zoon duiken naar schatten in de buurt van de Australische kust. Hun rijke compagnon VanDyke wil de mogelijke buit voor zichzelf hebben en saboteert de apparatuur van vader James, met diens dood als gevolg. Jaren later, als zoon Matthew als ervaren schatduiker deskundige hulp krijgt van studente Tate, lijken ze de gewenste schat, de amulet ‘Angeliques Vloek’, gevonden te hebben, maar dan komt de corrupte VanDyke opnieuw op hun pad. Uiteindelijk zegeviert het recht en uiteraard de liefde. Van Nora Roberts verschenen tot nu toe rond de 250 romans over liefde, romantiek en avontuur. Deze in 1998 voor het eerst uitgebrachte titel bevat alle drie de ingrediënten. Het onderwerp diepzeeduiken komt aardig uit de verf, maar de karakters van de hoofdpersonen blijven eendimensionaal en er is weinig spanning in dit breed uitgesponnen verhaal. Liefhebsters van deze schrijfster zullen deze wat ouderwetse roman wel kunnen waarderen.

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia