Boek
Nederlands

Eros : een terugkeer naar onvoorwaardelijke liefde

Miguel Ruiz (auteur)
+1
Eros : een terugkeer naar onvoorwaardelijke liefde
×
Eros : een terugkeer naar onvoorwaardelijke liefde Eros : een terugkeer naar onvoorwaardelijke liefde

Eros : een terugkeer naar onvoorwaardelijke liefde

In de reeks:

Liefde is een talent dat we van nature hebben meegekregen. We baseren onze spiritualiteit op thema’s als liefde en vergeving en toch vinden we het vaak moeilijk daar echt naar te leven. In oude verhalen maar zeker ook nu wordt een vertekend beeld geschetst van de liefde, waardoor we worstelen met onze relaties. Don Miguel Ruiz vertelt in deze masterclass over Eros, de mythische god van de liefd

Onderwerp
Liefde, Levenskunst
Titel
Eros : een terugkeer naar onvoorwaardelijke liefde / Don Miguel Ruiz
Auteur
Miguel Ruiz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Eros : a return to unconditional love
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij AnkhHermes, © 2022
143 pagina's
ISBN
9789020219050 (paperback)

Besprekingen

‘Eros’ is een spiritueel boek over de liefde. Don Miguel Ruiz wil gangbare verhalen over liefde, zowel uit het verleden als in het heden, herzien en overstijgen. Deze schetsen namelijk een vertekend beeld, waar Ruiz een beeld wil schetsen over liefde zonder voorwaarden. Liefde geven en vergeving staan hierbij centraal. In filosoferende en invoelende stijl geschreven. Voor een spiritueel ingesteld lezerspubliek. Don Miguel Ruiz (Guadalajara, 1952) is een wereldberoemde Mexicaans-Amerikaanse schrijver, chirurg en motivatiespreker. Zijn werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven.

Over Miguel Ruiz

Don Miguel Ángel Ruiz Macías (1952), beter bekend als Don Miguel Ruiz, is een Mexicaans schrijver van spirituele en neosjamanistische teksten, leraar en sjamaan. Zijn werk maakt deel uit van de New Age beweging, die zich baseert op oude leren om spirituele verlichting te bereiken. Het werk van Ruiz is beïnvloed door Carlos Castaneda, schrijver van The Teachings of Don Juan. Volgens Watkins Magazine was hij in 2014 een van de honderd invloedrijkste levende personen.

Biografie

Don Miguel Ruiz werd geboren op het platteland van Mexico als de jongste van dertien kinderen. Hij studeerde medicijnen en werd chirurg. Na een bijna-doodervaring ging hij zich weer in de leer van zijn voorouders verdiepen en werd sjamaan. Zijn moeder Sarita, een curandera (healer) en zijn grootvader, een sjamaan, waren zijn leraren. Daarna vertrok hij naar de Verenigde Staten.

Hoewel van de cultuur van de Tolteken geen gesc…Lees verder op Wikipedia