Boek
Nederlands

't Zijn de hormonen!

Martine Prenen (auteur)
+1
't Zijn de hormonen!
×
't Zijn de hormonen! 't Zijn de hormonen!

't Zijn de hormonen!

Informatie over wat hormonen zijn en hoe we als mens gestuurd worden door onze hormonen, en om klachten die het gevolg zijn van hormonen op een natuurlijke manier aan te pakken en te voorkomen.
Titel
't Zijn de hormonen!
Auteur
Martine Prenen
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2019
279 p. : ill.
ISBN
9789463930628 (hardback)

Besprekingen

In begrijpelijke taal wordt duidelijk wat de werking van hormonen is op ons menselijk functioneren. De werking van hormonale effecten bij mannen is anders dan bij vrouwen; oorzaak zijn de verschillen in de biochemische samenstelling van mannen en vrouwen. Belangrijke hormonen worden benoemd, hoe ze samen werken, welke effecten ze hebben en waar ze vooral hun werk doen. Het is een complex gebeuren waar stoffen als onder andere insuline en cortisol een grote rol in spelen. De uitleg is begrijpelijk en betreffende het benoemen van specifieke klachten, zullen vooral vrouwen zich kunnen herkennen. De manieren om deze klachten te beteugelen zijn vooral gericht op voeding en bewegen. Er worden gezonde recepten en oefeningen getoond voor een gezonde hormonale balans. Inhoudelijk zeer goed onderbouwd, worden adviezen gegeven voor onder andere burn-out, erectieproblemen, de menopauze, menstruele hoofdpijn en PMS. Een boek waar een ieder kennis van moet nemen, met name vrouwen, maar ook ouders m…Lees verder

Over Martine Prenen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Martine Prenen (Wilrijk, 25 februari 1964) is een Vlaamse omroepster en presentatrice, die later journaliste en gezondheidsbegeleider werd en daar boeken over schrijft.

Martine Prenen studeerde talen en geschiedenis en koos daarna voor kunst in het Sint-Lucasinstituut. In de abdij van Tongerlo, bij de Levensschool, volgde ze een 5-jarige opleiding tot voedingsexperte en vervolgens gezondheidsbegeleider, waar ze in 2010 met onderscheiding afstudeerde.

Prenen werkte onder andere voor VTM, NCRV en Veronica (media). Haar grote doorbraak kwam er bij het toenmalige TV1, waar ze als omroepster aan de slag ging. Ze was te zien in programma's zoals Koppensnellers, Reyersdijk, Vlaamse Gaaien, Pas geverfd, Vakantiejob, Abracadabra, Body & soulmates en werkte als reporter voor Vlaanderen Vakantieland .

Ze presenteerde jarenlang het showbizzprogramma De Rode Loper op Eén en heeft een tijdlang een eige…Lees verder op Wikipedia