Boek
Nederlands

De vibe : stap in je geluksmodus

Mark Verhees (auteur)
+1
De vibe : stap in je geluksmodus
×
De vibe : stap in je geluksmodus De vibe : stap in je geluksmodus

De vibe : stap in je geluksmodus

Inzichten uit de positieve psychologie en praktische toepassingen voor een gelukkiger leven.
Extra onderwerp
Positief denken, zelfontplooiing
Titel
De vibe : stap in je geluksmodus
Auteur
Mark Verhees
Taal
Nederlands
Uitgever
Bodegraven: London Books, 2016
284 p.
ISBN
9789492179463 (paperback)

Besprekingen

Gelukkig zijn heeft vele voordelen: een langer en gezonder leven, meer creativiteit, meer succes. De auteur die zich 'expert in positief denken' noemt, laat in publicaties ('Voor positiviteit'*, 2013) en op zijn website zien dat persoonlijke groei en geluk zijn aan te leren. Zijn uitgangspunt is de positieve psychologie, een psychologische stroming die zich niet bezighoudt met het afwijkende en problematische, maar zich juist richt op de positieve ervaringen en eigenschappen van mensen, dit alles vanuit een wetenschappelijk perspectief. Vanuit zijn kennis van dit vakgebied reikt Verhees de lezer in dit boek vooral praktische handvatten aan om uit de negativiteit te komen en het beste uit zichzelf te halen. Het gaat om het ontwikkelen van een positieve focus, het vieren en onthouden van successen en het ontwikkelen van een gevoeligheid voor geluk. Als dat lukt, zal het leven je belonen, zo luidt de overtuiging van de auteur. Een plezierig leesbaar en bruikbaar boek voor vele soorten ge…Lees verder

Over Mark Verhees

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Inspiratie

Mark Verhees (Someren, 11 september 1973) is een Nederlandse schrijver, blogger en spreker die zich vooral richt op positieve psychologie.

In 2011 plaatste Verhees gedurende 1000 dagen een positief bericht op internet, om zo meer positiviteit in de wereld te brengen. Dat leidde in 2012 tot de oprichting van de organisatie Voor Positiviteit.

Hij is initiator van de Dag van de Positiviteit, die jaarlijks op 1 november plaatsvindt.

Enkele malen initieerde hij de verkiezing van de Meest Positieve bekende Nederlander, in 2016 en 2018. Beide keren kwam atleet Churandy Martina als winnaar uit de bus.

Bibliografie

  • Eenvoudiger leven - in onrustige tijden (2020, Uitgeverij Voor Positiviteit, Nijmegen, ISBN 9789082904871)
  • De Vibe - Stap in je geluksmodus (2016, Uitgeverij London Books, Bodegraven, ISBN 9789492179463)
  • Voor Positiviteit! Op zoek naar de kracht van de posi…Lees verder op Wikipedia