Boek
Nederlands

Troostrijke tranen : van verdriet naar veerkracht

+1
Troostrijke tranen : van verdriet naar veerkracht
×
Troostrijke tranen : van verdriet naar veerkracht Troostrijke tranen : van verdriet naar veerkracht

Troostrijke tranen : van verdriet naar veerkracht

Zelfhulpgids voor het verwerken van verdriet en pijn.
Onderwerp
Levenskunst, Verdriet
Titel
Troostrijke tranen : van verdriet naar veerkracht
Auteur
Marianne Williamson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tears to triumph : the spiritual journey from suffering to enlightenment
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij AnkhHermes, © 2017
222 pagina's
ISBN
9789020213423 (paperback)

Besprekingen

De Amerikaanse auteur schaart zich onder de groep vooraanstaande spirituele denkers, zoals Deepak Chopra en Louise Hay, en heeft met eerdere titels naam gemaakt. Ze grijpt steeds terug op het succesvolle zelfstudieboek 'Een cursus in wonderen'. De kernboodschap van het nu uitgebrachte boek is dat we verlies en verdriet beter niet met wegduwtechnieken en geestverdovende middelen kunnen bestrijden, maar veeleer met manieren om door onze gevoelens heen te gaan. Er wordt veel uit de Bijbel geciteerd en God komt geregeld langs. Christelijke begrippen worden gehanteerd; niet om geloofszieltjes te werven, maar om te inspireren vooruit te komen en veerkracht te krijgen. Zelfacceptatie en vergeving zijn belangrijke begrippen. Het boek is niet gemakkelijk, maar goed te doen voor spiritueel geïnteresseerden. Het is ook praktisch. Heb je een specifiek probleem, dan kom je via de inhoudsopgave en de kopjes van de subhoofdstukken al vrij snel terecht bij de pagina's die oplossend kunnen werken.

Over Marianne Williamson

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door PeaceDayTV

Marianne Deborah Williamson (Houston, 8 juli 1952) is een Amerikaans spiritueel leraar, auteur en spreker. Zij heeft dertien boeken gepubliceerd, waaronder vier bestsellers. Zij is de oprichter van het project Angel Food, een programma dat maaltijden bezorgt bij aan huis gebonden mensen met aids in Los Angeles, en medeoprichter van de Peace Alliance, een burgerbeweging voor het instellen van een United States Department of Peace (naast het United States Department of Defense). Zij is lid van de raad van bestuur van de organisatie Results, die zich inzet voor het beëindigen van de armoede. Williamson zit ook achter Sister Giant, een serie seminars en cursussen die vrouwen de informatie en gereedschappen verschaft die vereist zijn om zich kandidaat te stellen voor politieke functies.

Zij is te gast geweest in televisieprogramma's zoals The Oprah Winfrey Show, Larry King Live, Good Morning America, Charlie Rose…Lees verder op Wikipedia