Boek
Nederlands

Koersgeluk : het leven is mooier op twee wielen

Manu Adriaens (auteur)
+1
Koersgeluk : het leven is mooier op twee wielen
×
Koersgeluk : het leven is mooier op twee wielen Koersgeluk : het leven is mooier op twee wielen

Koersgeluk : het leven is mooier op twee wielen

Vertrek nooit op de fiets zonder een notitieboekje op zak, want de mooiste inzichten komen onderweg. In Koersgeluk deelt Manu Adriaens zijn liefde voor het fietsen.

Dit boek bevat geen geschiedkundig wielerrelaas, maar een peloton aan kleurrijke anekdoten, rennersquotes en inspirerende levenslessen.

Onderwerp
Fietsen
Titel
Koersgeluk : het leven is mooier op twee wielen
Auteur
Manu Adriaens
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2022
229 p.
ISBN
9789401486422 (hardback)

Over Manu Adriaens

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manu Adriaens

Manu Adriaens (Varsenare, 31 juli 1959) is een Belgisch Nederlandstalig auteur en journalist.

Levensloop

Manu Adriaens volgde zijn middelbare studies aan het Sint-Janscollege te Meldert, (Hoegaarden). Daarna studeerde hij aan het Instituut voor Journalisten in Brussel. Hij belandde in de voltijdse journalistiek toen hij in 1983 in dienst trad van de uitgeverij Roularta. Daarvoor had hij al op losse basis voor diverse bladen geschreven. In 1986 koos hij opnieuw voor het freelancebestaan en tot op vandaag is hij werkzaam als zelfstandig publicist. In die hoedanigheid maakte hij op het einde van de 20e eeuw talrijke interviews voor het weekblad Humo en De Standaard der Letteren, de literatuurbijlage van de gelijknamige krant.

Daarnaast publiceerde Manu Adriaens een dertigtal boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Tot zijn bekendste behoort Niet van horen zeggen (1988), de memoires van tweevoudig wereldkampioe…Lees verder op Wikipedia