Boek
Nederlands

Mensenmaat : een pleidooi voor imperfectie

Luc Van Gorp (auteur)
+1
Mensenmaat : een pleidooi voor imperfectie
×
Mensenmaat : een pleidooi voor imperfectie Mensenmaat : een pleidooi voor imperfectie

Mensenmaat : een pleidooi voor imperfectie

Wat is dat toch met ons, de mens? We leven in een welvarend land, de innovaties vliegen ons om de oren, de medische wetenschap scheert nooit geziene toppen en onze levensverwachting breekt alle records. En toch… voelen we dat er iets scheelt. Want hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze oprecht gelukkig zijn? Luc Van Gorp legt de vinger op de wonde. Als invloedrijke stem in de gezondheidszorg, maar
Titel
Mensenmaat : een pleidooi voor imperfectie
Auteur
Luc Van Gorp
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2021
197 p.
ISBN
9789463105545 (paperback)

Over Luc Van Gorp

Luc Van Gorp (Mortsel, 19 augustus 1966) is een Belgisch bestuurder. Hij werd in 2015 voorzitter van de Landsbond der Christelijke Mutualiteiten (CM).

Biografie

Van Gorp studeerde na een opleiding verpleegkunde ook filosofie en behaalde een master in de godgeleerdheid. Tussen 1995 en 2001 was hij lector aan de Regina Mundischool in Genk. Van 2002 tot 2015 was hij departementshoofd gezondheidszorg van de Katholieke Hogeschool Limburg. Daarnaast was hij tussen 2008 en 2015 voorzitter van het Wit-Gele Kruis Vlaanderen.

Van Gorp werd in 2015 benoemd tot voorzitter van de Landsbond van Christelijke Mutualiteiten. Het vormde de start van een grote reorganisatie van CM van 11 Vlaamse naar 1 Vlaams ziekenfonds en 8 Franstalige naar 1 Franstalig ziekenfonds.

Publicaties

  • Kwaliteit van leven, Cahiers Ouderenzorg, Kluwer, 2001
  • Kleur geven aan de grijze massa. Ethisch…Lees verder op Wikipedia