Boek
Nederlands

De kleine helper van de Kerstman

Kathleen Amant (auteur)

De kleine helper van de Kerstman

Kathleen Amant (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Abel wil graag Kerstman worden en gaat de Kerstman helpen. Dat komt goed uit, er moet nog zoveel ingepakt worden. Prentenboek met paginagrote eenvoudige kleurenillustraties met veel kerstrood en -groen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Cadeautjes
Extra onderwerp
KER, kerst, prentenboeken
Titel
De kleine helper van de Kerstman
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789044814330 (hardback)

Besprekingen

Abel, die Kerstman wil worden, komt de Kerstman helpen. Dat komt goed uit, er moet nog zoveel ingepakt worden! De Kerstman valt echter na zijn warme bad in slaap. Abel besluit vast te beginnen. Alleen is al dat speelgoed wel heel verleidelijk; hij gaat even de slee buiten uitproberen. Bijna vierkant prentenboek met gestileerde illustraties over de hele spread. Diepe kleuren met veel kerstrood en -groen. Het verhaal heeft niet veel om het lijf, het is gewoon een gezellige kerstuitgave. Op de kleurige omslagillustratie suist de Kerstman met Abel op de slee de berg af. De auteur/illustrator maakte al vele peuterprentenboeken, zoals de reeks over Anna; deze uitgave past in die lijn. Vanaf ca. 4 jaar.

De kleine helper van de Kerstman

Abel biedt zich aan bij de Kerstman als diens helper. De Kerstman kan zijn hulp goed gebruiken. Abel mag de cadeautjes inpakken terwijl de Kerstman zich gaat aankleden. Maar Abel heeft nog nooit zoveel speelgoed bij mekaar gezien en wil alles stiekem uitproberen. Terwijl de Kerstman een dutje doet, gaat Abel zelfs naar buiten met de slee. Als de Kerstman hem komt zoeken is een botsing onvermijdelijk...
Een nogal lang uitgesponnen verhaal voor de allerkleinsten waarin eigenlijk weinig gebeurt. De stereotiepe tekeningen kunnen het boek ook niet redden.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië …Lees verder op Wikipedia