Rechercheur William Wisting wordt geschorst wegens bewijsvervalsing in een oude zaak, terwijl dochter Line als misdaadverslaggeefster een moord onderzoekt die iets met de zaak van haar vader te maken lijkt te hebben.
Titel
Jachthonden
Auteur
Jørn Lier Horst 1970-
Vertaler
Kim Snoeijing
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Jakthundene
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2017
375 p.
ISBN
9789400506633 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

William Wisting wordt ervan beschuldigd in een van zijn eerste ontvoerings- en moordzaken bewijs te hebben vervalst om de vermoedelijke moordenaar Rudolf Haglund veroordeeld te krijgen. Hij wordt daarom geschorst, terwijl hem ook nog een stevige gevangenisstraf boven het hoofd hangt. Tijdens zijn schorsing doorzoekt hij de archieven en ontdekt dat er inderdaad met de bewijzen is gesjoemeld. Tegelijkertijd heeft zijn dochter Line zich als misdaadverslaggeefster gestort op een mysterieuze moord. Er is een meisje op dezelfde wijze ontvoerd als zeventien jaar ervoor. Geleidelijk ontdekt Line dat er een dunne lijn loopt tussen haar moordzaak en die van haar vader, een lijn die naar de verrassende opknoping van het misdaadraadsel zal leiden. Hoewel de uitgever dit boek als tweede van het 'Wisting Kwartet' (deel 1: ‘Rode sneeuw*) heeft uitgebracht, is het in feite al het negende met de familie Wisting in de hoofdrol. Er is daardoor veel voorgeschiedenis, maar de auteur verdeelt zijn informat…Lees verder

Over Jørn Lier Horst

CC BY 2.0 - Foto van/door Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst (Bamble, 27 februari 1970) is een Noorse schrijver en voormalig rechercheur moordzaken. De werkplek van zijn personage William Wisting is maar een paar deuren verwijderd van Jorn Lier Horsts eigen bureau.

Bibliografie

Nullpunkt-trilogie, met co-auteur Thomas Enger

  • 2018: Nullpunkt (Nulpunt, A.W. Bruna Uitgevers, 2020)
  • 2019: Røykteppe (Rookgordijn, A.W. Bruna Uitgevers, 2021)
  • 2020: Slagside (Slagzij, A.W. Bruna Uitgevers, 2022)

Wisting-serie

  • 2021: Grenseløs
  • 2020: Sak 1569
  • 2019: Illvilje (De onbekende, Cold-Case kwartet 3, A.W. Bruna Uitgevers, september 2022)
  • 2018: Det innerste rommet (De Fjord, Cold-Case kwartet 2, A.W…Lees verder op Wikipedia

Suggesties