Boek
Nederlands
De vondst van een oud vuurwapen toont volgens inspecteur William Wisting verband tussen een verdwijning nabij de Noorse stad Larvik en een moord in het zuidelijker gelegen Kristiansand.
Titel
Dwaalspoor
Auteur
Jørn Lier Horst 1970-
Vertaler
Kim Snoeijing
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Blindgang
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2019
415 p.
ISBN
9789400509498 (paperback)

Besprekingen

Sofie Lund erft het huis van haar opa, een louche figuur in het Noorse Larvik met wie ze niets te maken wilde hebben. In de kelder vindt ze een kluis die een vuurwapen bevat en een heleboel geld. Het wapen wordt bij de politie ingeleverd en blijkt bij twee moorden gebruikt te zijn. Het geld wordt aan een goed doel gedoneerd maar blijkt de buit te zijn van een roofoverval. Er is verband met een verdwijningszaak waaraan inspecteur William Wisting werkt. Even later blijkt er ook verband met een moord in Kristiansand, waar de politie volgens Wisting de verkeerde man verdenkt. Voldoende raadsels en verrassingen in deze vierde thriller* met inspecteur Wisting, een kwalitatief heel goede en vooral prettig leesbare serie. Ogenschijnlijk is het een eenvoudig verhaal met voor de recherche toch een ingewikkelde en knap uitgewerkte intrige, waarin persoonlijke situaties en verhoudingen een belangrijke rol spelen alsmede de verhoudingen binnen het politiekorps, vooral als het tot samenwerking tuss…Lees verder

Over Jørn Lier Horst

CC BY 2.0 - Foto van/door Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst (Bamble, 27 februari 1970) is een Noorse schrijver en voormalig rechercheur moordzaken. De werkplek van zijn personage William Wisting is maar een paar deuren verwijderd van Jorn Lier Horsts eigen bureau.

Bibliografie

Nullpunkt-trilogie, met co-auteur Thomas Enger

  • 2018: Nullpunkt (Nulpunt, A.W. Bruna Uitgevers, 2020)
  • 2019: Røykteppe (Rookgordijn, A.W. Bruna Uitgevers, 2021)
  • 2020: Slagside (Slagzij, A.W. Bruna Uitgevers, 2022)

Wisting-serie

  • 2021: Grenseløs
  • 2020: Sak 1569
  • 2019: Illvilje (De onbekende, Cold-Case kwartet 3, A.W. Bruna Uitgevers, september 2022)
  • 2018: Det innerste rommet (De Fjord, Cold-Case kwartet 2, A.W…Lees verder op Wikipedia

Suggesties