Boek
Nederlands

De stad is de wereld : wat we vandaag delen

Johan Vande Lanotte (auteur), Hans Dewitte (inleider)

De stad is de wereld : wat we vandaag delen

Johan Vande Lanotte vraagt zich af hoe we kunnen ontsnappen aan het wij-zij-denken in de samenleving. Als overtuigd pragmaticus vindt hij heel wat antwoorden in aangepaste vormen van stedelijk beleid. In zijn betoog maakt hij onder andere gebruik van voorbeelden uit Oostende, de stad waar Vande Lanotte burgemeester is.
Titel
De stad is de wereld : wat we vandaag delen
Auteur
Johan Vande Lanotte
Inleider
Hans Dewitte
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Polis, 2017
95 p.
ISBN
9789463102872 (paperback)

Over Johan Vande Lanotte

CC BY 3.0 - Foto van/door Colijn Verkempinck

Johan Cyrille Corneel Vande Lanotte (Poperinge, 6 juli 1955) is een Belgisch advocaat en voormalig politicus voor de sp.a. Hij was onder meer de burgemeester van Oostende, vicepremier en buitengewoon hoogleraar grondwettelijk recht en mensenrechten aan de Universiteit Gent. Hij is minister van staat.

Levensloop

Opleiding

Zijn middelbare studies volgde hij aan het Sint-Stanislascollege van Poperinge. In 1974 trok hij naar de Universitaire Instelling Antwerpen waar hij in 1978 met grote onderscheiding afstudeerde in de politieke en sociale wetenschappen. In 1981 kwam er een licentiaat in de rechten bij, opnieuw met grote onderscheiding, deze keer aan de Vrije Universiteit Brussel.

Vanaf 1986 doctoreerde Vande Lanotte in de rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Gent. Zijn dissertatie ging over decentralisatie in de Belgische politieke context en werd bekroond met de Prijs van het B…Lees verder op Wikipedia