Boek Engels

Harry Potter and the Order of the Phoenix

J.K. Rowling (auteur)

Harry Potter and the Order of the Phoenix

J.K. Rowling (auteur)
  • Vanaf 12-14 jaar
In de reeks:
Harry Potter ontdekt in zijn vijfde jaar op de Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus dat de leerlingen steeds minder mogen en zelfs worden bespioneerd, maar hij wordt ook verliefd.
Onderwerp
Toveren
Titel
Harry Potter and the Order of the Phoenix
Auteur
J.K. Rowling
Taal
Engels
Uitgever
London: Bloomsbury, 2014
799 p.
ISBN
9781408855690 (paperback)

Ook in de collectie als:

Boek: Engels, Nederlands

Besprekingen

Het lange, lange wachten is bijna ten einde jeugdliteratuur Van onze medewerker Maarten Dessing

BRUSSEL -- Op vele Potter-fansites is de teller vanochtend onder de 21 dagen gedoken. Op 21 juni om middernacht Britse tijd verschijnt eindelijk ,,Harry Potter and the Order of the Phoenix''. Drie jaar hebben kinderen er reikhalzend naar uit gekeken. Toch laten uitgeverij en boekhandel niets aan het toeval over. De wereld, ook in Vlaanderen, wacht een ongekend marketingoffensief.

De cijfers die gepaard gaan met de lancering van het vijfde deel van J.K. Rowlings succesreeks, zijn duizelingwekkend. Het Amerikaanse publiek zal worden overstelpt door radio- en tv-spotjes en billboards. Daarnaast stelt de uitgeverij Scholastic 15.000 activiteitenpakketen, 24.000 levensgrote kartonnen Potter-borden en 400.000 buttons ter beschikking van de boekhandel. Het pr-budget bedraagt ,,tussen de 3 en 4 miljoen dollar'', zo meldt The Wall Street Journal . Dat is peanuts vergeleken bij een gemiddelde Hollywoodfilm, maar uitzonderlijk veel voor de uitgeverijwereld.

Scholastic heeft dan ook een enorme berg boeken te verkopen. De uitgeverij drukt in één oplage het recordaantal van 8,5 miljoen exemplaren. Die zijn verdeeld over drie edities: een kinderversie, een volwassenenversie en een speciaal gebonden uitgave. De Britse uitgeverij Bloomsbury, die de rechten in alle andere Engelstalige landen beheert, voegt daar nog eens naar schatting 2,5 miljoen exemplaren aan toe…Lees verder

Het lang verwachte deel vijf in de beroemde Harry Potter-serie. De inhoud ervan is nog niet bekend gemaakt. Wel bekend is dat deze zeer dikke pil op zaterdag 21 juni 2003 tegelijkertijd zal uitkomen in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Canada, Australië en in het Engels in een groot aantal andere landen, waaronder Nederland. Tegelijkertijd verschijnt het boek net als de vorige delen in een editie voor de jeugd* en een voor volwassenen. Saillant detail is dat het Vaticaan bekend heeft gemaakt de boeken over de tovenaarsleerling niet in te delen bij de anti-christelijke ideologie, omdat ze kinderen juist het verschil tussen goed en kwaad tonen. Vanaf ca. 13 jaar.