Boek
Nederlands

De magie van de Formule 1

Jack Plooij (auteur)

De magie van de Formule 1

Gesprekken met medewerkers en fans over diverse magische aspecten van en rond de Formule 1.
Titel
De magie van de Formule 1
Auteur
Jack Plooij
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, © 2021
200 p.
ISBN
9789021430782 (paperback)

Besprekingen

De Formule 1 is één van de grootste sporten in de wereld. De magie, de snelheid, de uitdaging en het feitelijk praktisch onbereikbare ervan maken dat er bij iedere race enorme hoeveelheden fans op de circuits aanwezig zijn en/of op allerlei andere manieren en momenten de beelden bekijken. Uit vaderlands oogpunt is onze Max Verstappen, een bijna onvoorstelbaar goed en talentvol coureur, die nu al tot ieders verbeelding spreekt, de grootste aanjager van het fenomeen Formule 1, zowel in woord als in beeld. Ook deze uitgave van de hand van (televisie) pitreporter Jack Plooij (1961) drijft ongetwijfeld weer mee op de grote populariteit van deze aansprekende sport. Hierin gesprekken met medewerkers en fans over de Formule 1. Vooral gezien de grote variëteit van de besproken magische aspecten is het lezen hiervan zeer de moeite waard.

Over Jack Plooij

Jack Plooij (Amsterdam, 10 mei 1961) is een Nederlandse tandarts en sportverslaggever.

Levensloop

Plooij studeerde na zijn middelbare school (het Hermann Wesselink College in Amstelveen) tandheelkunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. In 1986 studeerde hij daar cum laude af en werd gevraagd aan de KU te Nijmegen een proefschrift te schrijven. In 1991 verdedigde hij zijn proefschrift en werd doctor in de medische wetenschappen. Op dit moment heeft Plooij een verwijspraktijk voor implantologie in Den Haag, waar hij nog steeds drie dagen per week patiëntenbehandeling doet.

Via het team van Frans Verschuur kwam Plooij meer en meer in aanraking met de autosport. In 1998 tijdens de Grand Prix van Monza vroeg racepresentator Olav Mol of hij pitverslaggever wilde zijn. Met een walkietalkie gaf hij alle informatie vanuit de pitstraat door aan Mol in de commentatorcabine.

In 2001 trad Plooij in dienst als vaste pitreport…Lees verder op Wikipedia