Boek
Nederlands

Persoonlijkheid en macht : politieke leiders die het moderne Europa veranderden

Ian Kershaw (auteur)
+1
Persoonlijkheid en macht : politieke leiders die het moderne Europa veranderden
×
Persoonlijkheid en macht : politieke leiders die het moderne Europa veranderden Persoonlijkheid en macht : politieke leiders die het moderne Europa veranderden

Persoonlijkheid en macht : politieke leiders die het moderne Europa veranderden

Onderzoek naar de relatie tussen macht en persoonlijkheid aan de hand van belangrijke Europese leiders uit de 20e eeuw en recente geschiedenis.
Titel
Persoonlijkheid en macht : politieke leiders die het moderne Europa veranderden
Auteur
Ian Kershaw
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Personality and power : builders and destroyers of modern Europe
Uitgever
Amsterdam: Spectrum, 2022
524 p. : ill.
ISBN
9789000378067 (hardback)

Besprekingen

Een boek over de relatie tussen macht en persoonlijkheid. Ian Kershaw houdt Europese leiders uit de 20e eeuw tegen het licht en onderzoekt in hoeverre de geschiedenis door hen werd bepaald en in hoeverre zij werden gevormd door hun tijd. Zo onderzoekt Kershaw hoe groot de rol van een individu is in het schrijven van de geschiedenis. Helder en met diepgang geschreven. Met zwart-witfoto’s. Met name geschikt voor een geoefende lezersgroep. Ian Kershaw (Oldham, 1943) is een wereldberoemde Britse schrijver, historicus en academisch docent. Zijn werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven.

Over Ian Kershaw

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Amrei-Marie

Ian Kershaw (Oldham, 29 april 1943) is een Engels hoogleraar moderne geschiedenis aan de University of Sheffield, die geldt als een van 's werelds meest prominente onderzoekers van nazi-Duitsland. Hij werd vooral bekend door zijn biografieën van Adolf Hitler waarin hij de wisselwerking analyseert tussen Hitlers leven en zijn perceptie bij het Duitse volk. De biografieën van Kershaw onderscheiden zich in die zin van vorige biografieën van Joachim Fest of Alan Bullock. Ook verwierf hij wereldfaam met het boek "Keerpunten", waarin hij tien beslissingen analyseert die de loop van de Tweede Wereldoorlog hebben bepaald.

Achtergrond

Ian Kershaw werd geboren in een katholiek arbeidersgezin. Gedurende zijn jeugd raakte hij gefascineerd door de middeleeuwse en vroeg-moderne periodes waarin Engeland een sterk katholieke basis had. Hij studeerde aan de Universiteit van Liverpool en later het Merton College in Oxford. Hij was oorspronkelijk…Lees verder op Wikipedia