Boek
Nederlands

Capitool Italiaanse Rivièra: de ideale reisgids voor jouw reis naar de Italiaanse Rivièra!

  • Een luxe reisgids boordevol informatie
  • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
  • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
  • Met de mooiste illustraties en foto's
  • Een gids om te bewaren als een prachtige he
Extra onderwerp
reisgidsen, Italië ; reisgidsen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Italian Riviera
Editie
7
Uitgever
Houten: Unieboek/Het Spectrum, 2016
224 p. : ill.
ISBN
9789000341832 (paperback)

Besprekingen

Ligurië is de op één na de kleinste regio van Italië, met vier provincies en de hoofdstad Genua. De regio ligt ingesloten tussen de Middellandse Zee, de Maritieme Alpen en de Apennijnen en wordt daardoor de Italiaanse Rivièra genoemd.

De gids De Italiaanse Rivièra begint met algemene informatie over landschap en natuur, bevolking en gewoonten, keuken en kunst. Die laatste was sinds de Romeinen heel belangrijk, omwille van de rol die de streek vervulde als kruispunt tussen het Europese vasteland en het Middellands Zeegebied. Daarna volgt een diepgaande schets van de Italiaanse Rivièra van de prehistorie tot nu, een geschiedenis die onlosmakelijk verbonden is met de zee. Handig is de uitgestippelde vierdaagse tocht, ingedeeld in voor- en namiddag. Aan de hand van thema's doorkruisen we de hele regio met de wagen, met uitzondering van Genua, dat uiteraard te voet wordt bezocht.

Fabrizio Ardito besteedt een apart hoofdstuk aan de stad, met een algemene inleiding, ee…Lees verder
In de reeks 'Capitool reisgidsen' die opvalt door zijn prachtige illustraties en kaartmateriaal, is dit deel gewijd aan de Italiaanse Rivièra: gelegen in de regio Ligurië. Dit gbied loopt ongeveer vanaf de Frans/Italiaanse grens nabij Nice langs de kust tot aan La Spezia boven de stad Pisa. De fraaie badplaatsen en de kust zijn de voornaamste trekkers van dit gebied dat verder uit heuvels met olijfboomgaarden bestaat en het hooggebergte van de Alpen en de Apennijnen. De oude handelsstad Genua heeft vele mooie bezienswaardigheden: kerken, paleizen, musea, moderne kunst, een groot aquarium. Vanaf pag. 106 is er o.a. aandacht voor het schiereiland Portofino, het nationale park De Cinque Terre, de steden La Spezia, Albenga en het plaatsje San Remo. Hierna volgen 35 pagina's praktische informatie met tips voor accommodatie en restaurants (met adressen/prijzen), uitgaan en buitenactiviteiten, afgesloten door een geografisch register en een woordenlijstje Italiaans. De gids is geïllustreerd …Lees verder