Boek
Nederlands

Dingen van ver

Dave Eggers (auteur), Kelly Murphy (illustrator), Lourens Van Veluw (vertaler)
Julian is altijd op zoek naar aangespoelde dingen, op het strand naast de vuurtoren waar hij met zijn moeder woont. Op een dag vindt hij een prachtige sabel. Maar een paar dagen later komt de kapitein van een gestrand schip aan land. Hij is op zoek naar iets. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Dingen van ver
Auteur
Dave Eggers
Illustrator
Kelly Murphy
Vertaler
Lourens Van Veluw
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Faraway things
Uitgever
Kampen: Paolo, © 2021
[34] p. : ill.
ISBN
9789492600387 (hardback)

Besprekingen

Julian woont met zijn moeder in een huis hoog op een winderige rots aan de kust, naast een niet werkende vuurtoren. Na een storm vindt Julian het heerlijk om het strand af te zoeken naar dingen die zijn aangespoeld. Zijn vader noemde dat ooit 'dingen van ver' (Waar vader nu is, wordt niet duidelijk). Op een dag vindt Julian een prachtige sabel. Hij is daar heel blij mee en speelt er graag mee (Welke moeder laat haar kind met zo’n gevaarlijk voorwerp spelen? Hoe hakt Julian zijn mouw af, zonder zijn arm te verwonden?). Na enkele dagen komt de kapitein van een gestrand schip aan land om zijn verloren sabel te zoeken. Julian wil de sabel niet teruggeven, maar wel ruilen voor iets anders. Hij gaat (zonder moeder iets te zeggen!) met de onbekende kapitein mee naar de boot en vindt iets heel speciaals om te ruilen: een prachtige lamp voor in de vuurtoren. Groot vierkant prentenboek met mooie illustraties in dromerige gedempte kleuren over telkens een dubbele pagina. Sfeervol maar nogal onre…Lees verder

Over Dave Eggers

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Dave Eggers (Boston (Massachusetts), 12 maart 1970) is een Amerikaans auteur en redacteur.

Levensloop

Eggers begon zijn loopbaan als schrijver bij Salon.com en het tijdschrift Might, dat hij zelf oprichtte. Vervolgens schreef hij een boek met semi-fictieve memoires (dat werd genomineerd voor de Pulitzerprijs) over het opvoeden van zijn jongere broer na de dood van hun ouders. Daarna volgden diverse romans en een verzameling korte verhalen. In 2005 publiceerde Eggers het boek Surviving Justice: America's Wrongfully Convicted and Exonerated, met daarin een serie interviews met mensen die tot de doodstraf veroordeeld werden, maar voor wie dat oordeel later teruggedraaid werd. Dat boek richt zich met name op de nasleep voor onterecht veroordeelden en hun nakomelingen.

In 2008 was Eggers een van de drie winnaars van de TED Prijs.

Bibliografie

Een (incomplete) lijst…Lees verder op Wikipedia