Boek
Nederlands

Op alle fronten : de leerschool van een journalist

Clarissa Ward (auteur)
+1
Op alle fronten : de leerschool van een journalist
×
Op alle fronten : de leerschool van een journalist Op alle fronten : de leerschool van een journalist

Op alle fronten : de leerschool van een journalist

Persoonlijk verslag van een Amerikaanse journaliste over haar professionele carrière en haar ervaringen als oorlogscorrespondente in vele verschillende conflictgebieden.
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken
Titel
Op alle fronten : de leerschool van een journalist
Auteur
Clarissa Ward
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
On all fronts : the education of a journalist
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Pluim, 2022
375 p., [16] p. foto's
ISBN
9789493256729 (paperback)

Besprekingen

Een indringend persoonlijk verlag van oorlogscorrespondente Clarissa Ward over over haar ervaringen in verschillende conflictgebieden. Door 9/11 vond Clarissa Ward haar roeping; inmiddels is ze een wereldwijd geroemde journalist en maakt ze moedige en empathische reportages vanuit vele conflictgebieden. Toen Ward kinderen kreeg veranderde de blik waarmee ze naar de conflicten kijkt. In dit boek beschrijft ze hoe haar nieuwsgierigheid en gevoel voor rechtvaardigheid haar over de hele wereld leidden, en over haar positie als vrouwelijke correspondente in de buitenlandse journalistiek. ‘Op alle fronten’ is in een pakkende journalistieke stijl geschreven. Voor een breed tot geoefend lezerspubliek met interesse in (oorlogs)journalistiek. Met een fotospread in kleur. Clarissa Ward (Londen, 1980) is chief international correspondent bij CNN. Ze won talloze awards voor haar journalistieke werk, waaronder zeven Emmy Awards.

Over Clarissa Ward

CC BY 2.0 - Foto van/door Peabody Awards

Clarissa Ward (New York, 31 januari 1980) is een Amerikaanse correspondent en journaliste. Sinds eind 2015 werkt zij als chief international correspondent voor CNN.

Eerder werkte zij voor CBS News met als standplaats Londen. Daarvoor was Ward correspondente voor nieuwsprogramma's van ABC News.

Afkomst en opleiding

Wards familie komt uit Londen en New York. Zij studeerde aan de Yale-universiteit en kreeg een eredoctoraat in de letteren van het Middlebury College in Vermont.

Carrière

Vroege loopbaan

Ward begon haar loopbaan in 2003 bij Fox News als assistente in de late dienst. Van 2004 tot 2005 was Ward redacteur in New York voor Fox News. Ze werkte op de internationale redactie, waar zij de coördinatie deed van belangrijke nieuwsfeiten, zoals de gevangenneming van Saddam Hoessein, de tsu…Lees verder op Wikipedia