Boek
Nederlands

Wat gaan we eten? : sitopia: hoe goed eten de wereld kan redden

Carolyn Steel (auteur)
+1
Wat gaan we eten? : sitopia: hoe goed eten de wereld kan redden
×
Wat gaan we eten? : sitopia: hoe goed eten de wereld kan redden Wat gaan we eten? : sitopia: hoe goed eten de wereld kan redden

Wat gaan we eten? : sitopia: hoe goed eten de wereld kan redden

Pleidooi om onze kijk op voeding te heroverwegen om de voedselproblemen van onze tijd het hoofd te bieden.
Titel
Wat gaan we eten? : sitopia: hoe goed eten de wereld kan redden
Auteur
Carolyn Steel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sitopia : how food can save the world
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, © 2021
495 p. : ill.
ISBN
9789029094535 (paperback)

Besprekingen

De auteur van dit boek verdiept zich al langere tijd in de relatie die mensen hebben met eten. In 2008 verscheen haar bestseller ‘De hongerige stad’*, over de band tussen stad en platteland. Ze werkte meer dan zes jaar aan dit boek waarin ze de grote vragen niet uit de weg gaat. Vragen als: wat zorgt voor een goed leven? In haar boek beschrijft ze de paradox dat we in de geïndustrialiseerde wereld geen honger meer hebben en eigenlijk de hele dag door werken. Desondanks zijn we niet gezond want we eten het verkeerde voedsel. We moeten andere keuzes maken en volgens Carolyn Steel helpt filosofie daarbij. Ze maakt duidelijk dat niet alleen ons voedsel, maar ook wie wij zijn onderdeel is van de aardse cyclus. Ze laat zien dat onze voorouders, de jagers-verzamelaars, een goede gezondheid hadden door een gevarieerd dieet. Volgens haar kan een directe band met ons voedsel onze kijk op de wereld verbeteren. Geschikt voor lezers die - op wat diepere wijze - geïnteresseerd zijn in goede voeding.

Over Carolyn Steel

CC BY 2.0 - Foto van/door Dorine Ruter

Carolyn Steel (Londen) is een Brits architect, schrijver en docent. Ze houdt zich bezig met de relatie tussen voedsel en de stad en de ontwikkeling van steden. In 2008 kwam haar bestseller De Hongerige Stad uit.

Biografie

Steel volgde haar opleiding tot architect aan de Universiteit van Cambridge en voltooide deze in 1984. Van 1995 tot en met 1996 was ze als student aan de British School in Rome waar ze de geschiedenis van de stad bestudeerde. Na haar studie ging ze als architect aan de slag en combineerde dit met lesgeven en schrijven. Ze heeft lesgegeven aan de London School of Economics, de Universiteit van Cambridge en de London Metropolitan University In 1989 kwam ze in dienst bij Kilburn Nightingale Architects, een architectenbureau waar ze uiteindelijk een van de directrice werd.

In 2008 bracht ze het boek De Hongerige Stad uit (Engels: Hungry City). Met dit boek won ze de …Lees verder op Wikipedia