Boek
Nederlands

Dromen, durven, doen : het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf

Ben Tiggelaar (auteur)
+1
Dromen, durven, doen : het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf
×
Dromen, durven, doen : het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf Dromen, durven, doen : het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf

Dromen, durven, doen : het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf

Werkboek voor het veranderen van het eigen gedrag.
Onderwerp
Levenskunst
Titel
Dromen, durven, doen : het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf
Auteur
Ben Tiggelaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Spectrum, 2020
200 p.
Verschijningsdatum
30-01-2020
ISBN
9789000372195 (paperback)

Besprekingen

Hoe kun je gezonder, succesvoller en gelukkiger in je leven worden en hoe krijg je jezelf zover dat je gaat doen wat je eigenlijk al heel lang wilt? De eerste hoofdstukken gaan over je gedrag om meer inzicht te krijgen in jezelf en over hoe je dingen kunt veranderen. Bij dat veranderen staan drie stappen centraal: dromen, durven en doen. Deze komen in de volgende hoofdstukken uitvoerig aan de orde. Daarbij worden ook voorbeelden uit de praktijk beschreven. Achter in het boek is een werkboek opgenomen met opdrachten (met invulruimte) en staat de dromen, durven, doen-test. Praktisch en concreet boek voor een breed publiek, dat een bijdrage kan leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van de lezer.

Over Ben Tiggelaar

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Natascha van Lier

Beno (Ben) Tiggelaar (Veendam, 3 januari 1969) is een Nederlandse bedrijfskundige, schrijver van managementboeken en trainer. Hij wordt getypeerd als managementgoeroe. Ook is hij columnist bij NRC Handelsblad op het gebied van werk en management.

Studie en loopbaan

Tiggelaar studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte onder meer als redacteur voor het tijdschrift Adformatie en als intern adviseur bij ABN AMRO. Sinds 1996 werkt hij als zelfstandig ondernemer. Hij publiceert en verzorgt trainingen over leiderschap, verandermanagement en gedrag. In 2010 promoveerde hij in de economische wetenschappen en bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het proefschrift The Core of the Matter. Dit onderzoek betrof de haalbaarheid en effectiviteit van gedragsgerichte interventies in Nederlandse organisaties.

Tiggelaar werkt vanuit de 'dual system'-benadering. Deze benadering …Lees verder op Wikipedia