Ga gewoon wat leuks doen : leven met depressie

Aafke Romeijn (auteur)
+1
Ga gewoon wat leuks doen : leven met depressie
×
Ga gewoon wat leuks doen : leven met depressie Ga gewoon wat leuks doen : leven met depressie

Ga gewoon wat leuks doen : leven met depressie

In de reeks:
Persoonlijk relaas van de auteur over leven met depressie, met aandacht voor zowel de klinische aspecten als de gevolgen voor het dagelijks leven.
Onderwerp
Depressies
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken
Titel
Ga gewoon wat leuks doen : leven met depressie
Auteur
Aafke Romeijn 1986-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Vleuten]: Blossom Books, © 2022
212 pagina's
ISBN
9789463493215 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een persoonlijk en informatief boek over leven met depressie. Al sinds haar tiende kampt muzikate Aafke Romein met zware, terugkerende depressies. Na de diagnose op haar negentiende waren er momenten dat ze dacht niet meer te kunnen leven met deze verlammende mentale ziekte. Inmiddels weet ze beter. In dit boek beschrijft ze aan de hand van de DSM-5 de klinische aspecten van de stoornis, en gaat in op wat leven met een depressie betekent. Een openhartig relaas over de weg naar een diagnose, therapie, ervaringen met de ggz en (de bijwerkingen van) haar medicatiegebruik. Ook schuwt ze taboeonderwerpen als het effect van haar depressies op haar seksleven, zwangerschap en moederschap niet.‘Ga gewoon wat leuks doen’ is in een nuchtere, eerlijke stijl geschreven. Herkenbaar voor iedereen die een depressie heeft (gehad), en een aanrader voor de mensen die hen beter willen begrijpen. Aafke Romeijn (Overasselt, 1986) is schrijver, singer-songwriter en journalist. Ze schreef enkele boeken. Dit …Lees verder

Over Aafke Romeijn

CC BY 3.0 - Foto van/door Whyilovethisbook

Aafke Romeijn (Overasselt, 1 december 1986) is een Nederlandse muzikant, schrijfster en journaliste. Ze studeerde compositie aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) en Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht. In 2012 maakte ze haar debuut als popmuzikant. Ze heeft opiniestukken geschreven voor o.a. de Volkskrant, Trouw, LINDA., Vrij Nederland, VPRO's 3voor12 (afdeling Utrecht), de Stellingdames, Elle, Hard//Hoofd, One World, Viva en Joop.nl.

Biografie

Romeijn groeide op in een familie van professionele muzikanten en begon op vierjarige leeftijd met harples. Op haar elfde ging ze al naar de jongtalentklas van het conservatorium Arnhem, later Utrecht, tegelijkertijd begon ze met componeren. Op haar 14e won ze voor het eerst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert van de VPRO en het NBE.

Ze studeerde compositie in Den Haag bij Richard Ayres en Martijn Padding, piano bij Geof…Lees verder op Wikipedia