Boekstart

Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven.

 

boekstart_papa.jpg

Kinderen die al heel vroeg in boekjes kijken, leren sneller lezen en hebben het gemakkelijker op school. Ze zijn taalvaardiger en kunnen beter rekenen.

En baby’s die nog niet kunnen lezen? Die houden ervan om naar de prentjes te kijken en te luisteren naar je stem. Laat boekjes overal in huis slingeren. Zo kunnen ze deze al speelenderwijs ontdekken, blaadjes omslaan, knabbelen op de randjes (badboekjes zijn hiervoor ideaal).

In de bib vind je allerlei boekjes, ook voor de allerkleinsten: verhaaltjes voor in bad, boekjes die knisperen of gemaakt zijn uit stevig karton.

Weet je niet goed waar te beginnen? : Bekijk hier de voorleestips

 

Ichtegem is een Boekstart-gemeente!

boekstart_babypakket.jpg

Gratis babypakket 6 maanden

Ga je met je baby op controle in een consultatiebureau van Kind en Gezin? Dan krijg je het eerste gratis babypakket als je kindje 6 maanden oud is

.

boekstart_peuterpakket.jpg

Gratis peutertas 15 maanden

Als je kind 15 maanden oud is, krijg je bij Kind en Gezin een bon om je Boekstart-peutertas in de bibliotheek op te halen. In de bibliotheek krijg je een mooie tas met twee kartonboeken: een aanwijsboek en een eerste peuterverhaaltje.