Interactieve lezing: 'Mijn lichaam, mijn kracht'

Start om 10u30
Bibliotheek Eernegem

Ontdek samen met dans- en bewegingscoach Karen Rapol hoe ons lichaam een krachtige gids kan zijn in de zoektocht naar meer mentaal welzijn. Schrijf je gratis in via het online formulier onderaan deze pagina.

In tegenstelling tot wat de titel misschien doet vermoeden gaat deze lezing niet over de fysieke kracht van het lichaam.
Deze lezing gaat over hoe krachtig het is wanneer je erin slaagt je lichaam niet enkel te ervaren als een louter fysiek gegeven, maar ook als bron van informatie, kennis en ondersteuning in deze vaak moeilijke tijden. De cijfers van mensen die lijden onder klachten van burn-out, depressies en mentale problemen stijgen verontrustend snel.

Gelukkig wordt ook steeds vaker beweging in functie van mentale gezondheid geadviseerd en zoekt men naar manieren om dit ingebedte krijgen in onze dagelijkse gewoontes. Thuis en op het werk. Dit op zich is al een heel positieve evolutie na decennia waarin voornamelijk aandacht ging naar het mentale proces. Een verbeterde mentale gezondheid komt er echter niet door beweging alleen. Zonder observatie, versterken van het bewustzijn en het leren kennen, herkennen en uiten van de signalen van je eigen lichaam kom je vermoedelijk niet veel verder dan ontladen, ontspannen of opladen.
Op zich al heel wat, maar er kan nog zoveel meer…

Wij heten jullie van harte welkom!
Na de lezing kan je napraten met een drankje.
Parkeren is mogelijk op het Kasseileggersplein.

Karen Rapol heeft een praktijk te Bekegem voor lichaamsgerichte
therapie & dans- en bewegingscoaching (https://www.moyomi.be).

Schrijf je gratis in via onderstaand formulier

Inschrijvingsformulier

Door gebruik te maken van het bibliotheeksysteem en onze website ga je akkoord met de volgende privacyverklaringen:

Bekijk de privacyverklaring bibliotheeksysteem

Bekijk de privacyverklaring bibliotheekwebsite