Boekvoorstelling 'Zakboek voor de permacultuur moestuin' door Annelies Vandendriessche

Zakboek voor de permacultuur moestuin

De natuur als belangrijkste inspiratiebron in je moestuin

Annelies Vandendriessche 

Tuinhier Ichtegem

Permacultuur is een levensstijl waarin je samenwerkt met de natuur met als basisbegrippen zelfvoorzienend leven en gebruik maken van kringlopen en natuurlijke processen.
Het vertrekt vanuit uit drie centrale ethische principes: zorg voor de aarde, voor de mens en voor elkaar. Hieruit werden twaalf ontwerpprincipes omschreven, waarop Annelies zich ook baseert in haar boek.

In de natuurlijke moestuin laat je natuurlijke processen hun gang gaan en speel je daarop in.
Dit betekent dat je inzet op meerjarige planten, combinatieteelt en plantengildes integreert, plagen leert voorkomen in plaats van bestrijden en onkruid door een nieuwe bril gaat bekijken.

Annelies geeft ook heel wat praktische tips om kringlopen te integreren in de moestuin: opvangen van water, hergebruiken van snoeiafval ... zelfs de tuindieren hebben hier hun rol! Maar ook de keuken en het huishouden komen aan bod: hoe verwerk je een overvloed aan oogst én onkruid in je recepten, welke planten hebben ook een plekje in de keukenapotheek, waste je al eens met kastanjes? Meer dan genoeg ideeën! 

Auteur Annelies Vandendriessche woont in Torhout, is leerkracht Nederlands/Engels aan het VTI en baat een biologisch restaurant ‘Diner sur Terre’ uit in Torhout. De groenten die ze gebruikt in haar restaurant 'Diner sur Terre' komen uit haar eigen tuin ‘Fruits de Terre’.

 

Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Tuinhier Ichtegem.
De boekvoorstelling is gratis, maar inschrijven is verplicht via onderstaand formulier.

Gelieve voor iedere deelnemer een afzonderlijk formulier in te vullen.

Inschrijvingsformulier