Boekvoorstelling 'Uitzichtloos'

Alexine (18) uit Eernegem en Kyara (17) uit Bekegem komen hun debuut 'Uitzichtloos' voorstellen, een fictief verhaal waarmee ze taboes willen doorbreken.

Alexine Drapier en Kyara Becue kennen elkaar al van jongs af aan en hebben in volle coronaperiode op drie maanden tijd 'Uitzichtloos' geschreven. Ze vonden vlot een uitgever en intussen is hun boek overal verkrijgbaar, zowel als e-boek als in gedrukte vorm. Alexine en Kyara hechten allebei veel belang aan mentale gezondheid en proberen met dit fictieve verhaal taboes te doorbreken. Gevoelige onderwerpen zouden volgens hen bespreekbaar moeten worden.

Uitzichtloos

'Uitzichtloos' vertelt het verhaal van Isabeau. Ze is 16 jaar wanneer ze op een ochtend naar school vertrekt, niet wetende dat ze verkracht zal worden. Als dat op een ochtend toch gebeurt, gaat ze gewoon naar school alsof er niets aan de hand is. Eenmaal thuis aangekomen, kan ze enkel nog aan de verkrachting denken. De beelden blijven opnieuw en opnieuw voor haar ogen flitsen. Haar negatieve zelfbeeld dat ze al had, wordt steeds erger. Ze voelt zich vies en hopeloos. Isabeau ontwikkelt zelfmoordgedachten en begint met automutileren. Via zelfverminking probeert ze de mentale pijn om te zetten in fysieke pijn. Het gaat van kwaad naar erger. Na een eerste zelfmoordpoging vindt ze hulp bij psychologe Melanie. Samen proberen ze haar trauma te verwerken en uit te zoeken wie er achter de verkrachting zit. Eenmaal alles is uitgeklaard kan ze haar ogen en oren niet geloven.

Na de boekvoorstelling is er een receptie met een hapje en een drankje, rekening houdend met de coronamaatregelen in deze periode.
Het boek (
ISBN-nummer 9789492887412) kan er ook aangekocht worden (€ 19,95).

Schrijf je gratis in voor de boekvoorstelling via onderstaand formulier.

Inschrijvingsformulier
Privacyverklaringen

Door gebruik te maken van het bibliotheeksysteem en onze website ga je akkoord met de volgende privacyverklaringen:

Bekijk de privacyverklaring bibliotheeksysteem

Bekijk de privacyverklaring bibliotheekwebsite