Volwassenen

In de bib hebben we natuurlijk heel wat boeken, maar er is nog veel meer! Zo kan je ook gratis films en series lenen of gebruik maken van onze computers. Bovendien is de bib de ideale plek om ideeën op te doen of je te laten verrassen. En je bent zeker ook welkom om gezellig de krant of een tijdschrift te lezen.

Catalogus
Onze catalogus op de startpagina is een handig instrument om te vinden wat je nodig hebt. Je kan gericht zoeken op titel of auteur, maar je kan ook onze collectie verkennen en ontdekkingen doen. Zo kun je onder andere zoeken op genre (thrillers, fantasy, historisch…), onderwerp (reizen, koken…) of materiaaltype (boeken, dvd’s, tijdschriften, strips…). Er zijn tal van mogelijkheden om je zoekopdracht te verfijnen.

 

e-reader

E-boeken
In de bib kan je gratis een e-reader lenen met daarop een aantal e-boeken. De voorwaarden zijn dezelfde als bij een gewoon boek:

  • Maximaal 10 ontleningen per pasje. Het toestel (e-reader) telt als één ontlening, net zoals elk e-boek dat erop staat.
  • De uitleentermijn is 3 weken. Je kan verlengen tot 6 weken als de reader en de e-boeken niet gereserveerd zijn.
  • De boete bedraagt 0,20 euro per dag.

Zin om eens te proberen? Selecteer zelf je titels en vraag een e-reader aan de baliemedewerker. Een e-reader met titels kan ook gratis aangevraagd worden via bibliotheek@ichtegem.be. Om juridische redenen kunnen we de e-boeken alleen uitlenen op onze readers. Een e-boek kan ook niet aan meerdere personen tegelijk worden uitgeleend.

 


Materialen aanvragen uit een andere bib
Ben je in Ichtegem op zoek naar een boek dat in Eernegem staat? Als het niet uitgeleend is, kan je het gratis laten overkomen. Het omgekeerde geldt natuurlijk ook: in Eernegem kan je gratis materialen aanvragen uit Ichtegem. Het is ook mogelijk om iets te laten overkomen uit een bibliotheek van een andere gemeente of stad. Dit kost 1 euro als het materiaal uit een openbare bibliotheek komt. Spreek er gerust een medewerker over aan of mail naar bibliotheek@ichtegem.be

 

 

Bib aan Huis

Bib aan huis
Bib aan huis is een dienst voor alle inwoners van Ichtegem die niet meer op eigen kracht de bib kunnen bezoeken. Op jouw vraag brengt een medewerker van de bib je een bezoek om naar je interesses te peilen en je daarna een boekenpakket op maat te bezorgen. Het uitlenen en thuisbezorgen van de boeken is volledig gratis en de bibliotheek stelt haar volledige collectie ter beschikking. Wens je meer informatie? Neem dan contact op via 051 58 37 34 of bibliotheek@ichtegem.be