Volwassenen

In de bib hebben we natuurlijk heel wat boeken, maar er is nog veel meer! Zo kan je ook gratis films en series lenen of gebruik maken van onze computers. Bovendien is de bib de ideale plek om ideeën op te doen of je te laten verrassen.

E-boeken
In de bib kan je gratis een e-reader lenen met daarop een aantal e-boeken. De voorwaarden zijn dezelfde als bij een gewoon boek:

  • Maximaal 10 ontleningen per pasje. Het toestel (e-reader) telt als één ontlening, net zoals elk e-boek dat erop staat.
  • De uitleentermijn is 4 weken. Je kan verlengen tot 8 weken als de reader en de e-boeken niet gereserveerd zijn.
  • De boete bedraagt 0,10 euro per dag.

Zin om eens te proberen? Selecteer zelf je titels en vraag een e-reader aan de baliemedewerker. Een e-reader met titels kan ook gratis aangevraagd worden via bibliotheek@ichtegem.be.

NIEUW: Als lid van de bib kan je ook gratis e-boeken lenen via je eigen e-reader, smartphone, tablet of computer. Meer info vind je hier.

 

Huisvuilzakken verkrijgbaar in de bib
In de bib zijn huisvuilzakken van de gemeente en pmd-zakken te koop.

Kostprijs

  • Huisvuilzakken (groot): 28 euro
  • Huisvuilzakken (klein): 14 euro
  • Pmd-zakken: 3 euro

Wist je dat...
...je in de bib ook terecht kan voor een heerlijke kop koffie, warme chocolademelk of thee?

In Ichtegem staat onze koffie-automaat bij de terugbrengkast en in Eernegem naast het tijdschriftenrek.
Voor 0,50 euro kan je kiezen uit koffie, cappuccino, thee of warme chocolademelk.
Vlij je dus gerust even neer met je favoriete tijdschrift, krant of boek en geniet ervan! Door de coronacrisis is de automaat voorlopig buiten gebruik.

Bib aan huis
Bib aan huis is een dienst voor alle inwoners van Ichtegem die niet meer op eigen kracht de bib kunnen bezoeken. Op jouw vraag brengt een medewerker van de bib je een bezoek om naar je interesses te peilen en je daarna een boekenpakket op maat te bezorgen. Het uitlenen en thuisbezorgen van de boeken is volledig gratis en de bibliotheek stelt haar volledige collectie ter beschikking. De enige voorwaarde is dat je lid bent van de bib (5 euro lidgeld per jaar). Wens je meer informatie? Neem dan contact op via 051 58 37 34 of bibliotheek@ichtegem.be