Klassen

Ben je leerkracht en wil je graag weten wat we voor jou en je leerlingen kunnen betekenen? Kijk alvast eens rond op deze pagina voor een greep uit ons aanbod. Van themapakketten tot rondleidingen, auteurslezingen en ons Bibster-spel… We hebben heel wat in petto voor klassen.

klaspas

Klaskaart

De bib biedt alle leerkrachten de mogelijkheid om materialen te lenen met een klaskaart:

  • Je kan standaard tot 30 materialen lenen. Wil je er graag meer? Kom dan even naar de balie.
  • De uitleenperiode is drie weken. Je kan die nog eens verlengen tot zes weken.
  • Als houder van de klaskaart ben je verantwoordelijk voor de geleende materialen.
  • De boete voor niet tijdig teruggebrachte materialen bedraagt voor elk item 0,20 euro per dag. Als je je e-mailadres doorgeeft aan de balie, sturen wij je drie dagen op voorhand een extra herinnering.

Elke leerkracht die lesgeeft in Ichtegem kan bij ons een gratis klaskaart krijgen.
Geef je les buiten de gemeente? Dan krijg je een gratis klaskaart als je een actieve persoonlijke lidkaart van de bib hebt.

 

Rondleiding

 

Rondleiding

Alle leerkrachten kunnen een afspraak maken voor een rondleiding of introductie in de bib. Die is op maat van de leeftijd van de groep en vindt altijd plaats buiten de openingsuren. We hebben onder meer aandacht voor de afspraken binnen de bib, het gebruik van de catalogus en hoe leerlingen zelf informatie kunnen vinden over een bepaald onderwerp. Op jouw vraag kunnen we ook dieper ingaan op een specifiek thema.
Interesse? Neem contact op met marc.cordier@ichtegem.be

 

 

 

Themapakket

 

Themapakketten

Werk je in de klas rond een bepaald thema of project? Je kan een pakket op maat laten samenstellen door een bibliotheekmedewerker. Neem hiervoor ten minste 14 dagen op voorhand contact op met marc.cordier@ichtegem.be. We hebben onder meer ook nog knuffels en educatieve spellen als ondersteunend lesmateriaal.

 

 

Bibster

Bibster

Naast de rondleiding kunnen klassen vanaf het vijfde leerjaar de bibliotheek ook beter leren kennen met het Bibster-spel. Leerlingen vormen groepjes van twee of drie en gebruiken per team een tablet van de bib. Elk team krijgt vragen doorgestuurd via de tablet en moet die zo snel mogelijk beantwoorden. Met Bibster ontdekken de kinderen de bib op een leuke, nieuwe manier. Leerkrachten mogen altijd contact opnemen om het spel met hun klas te komen spelen.

 

 

jeugdboekenmaand2.jpg

Auteurslezingen
Naar aanleiding van evenementen zoals de Jeugdboekenmaand en de Voorleesweek biedt de bibliotheek tijdens het schooljaar auteurslezingen aan. Leerkrachten kunnen met hun klas langskomen om te luisteren naar hun favoriete auteur. Voor het programma nemen wij rechtstreeks contact op met de scholen in Ichtegem. In 2020 staat de Jeugdboekenmaand in het teken van kunst.