Kinderen

De bibliotheek heeft heel wat te bieden voor kinderen. Leesboekjes per leeftijd natuurlijk, maar ook informatieve boeken, strips, films, cd’s, luisterboeken, prentenboeken, games... Kortom, te veel om op te noemen! En er zijn ook activiteiten zoals de leesjury KJV en CoderDojo.

Boekstart

Boekstart

Jonge ouders en hun kleine kinderen op een leuke manier in contact brengen met boeken, dat is de bedoeling van Boekstart.

  • Baby van 6 maanden? Bij Kind en Gezin krijg je een gratis boekenpakketje voor je kleinste spruit.
  • Peuter van 15 maanden? Je krijgt een uitnodiging om in de bib van Ichtegem of Eernegem een gratis peuterpakket op te halen.
  • Baby’s en peuters in de bib? Maak je baby, peuter of kleuter gratis lid van de bibliotheek en geniet van het rijke aanbod. Je kan bij ons terecht voor allerlei boekjes die geschikt zijn voor de allerkleinsten. En je vindt natuurlijk ook heel wat voorleesboeken in de bib.

 

 

KJV

 

Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen

KJV is een leesjury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Juryleden krijgen een lijst van 8 boeken per jaar die ze beoordelen. Ze komen per leesjaar 5 keer samen in groepjes om te praten over de boeken. Meer info vind je op www.kjv.be.

  • In de bib van Ichtegem organiseren we 2 leesgroepen:

            - groep 3 voor het 3de en 4de leerjaar
            - groep 4 voor het 5de en 6de leerjaar

         De groepen van Ichtegem komen samen op woensdag van 17.30 tot 18.30 uur.

  • In de bib van Eernegem organiseren we 3 leesgroepen:

            - groep 3 voor het 3de en 4de leerjaar
            - groep 4 voor het 5de en 6de leerjaar
            - groep 5 voor het 1ste en 2de middelbaar

         De groepen van Eernegem komen samen op vrijdag van 18 tot 19 uur.

Het KJV-jaar start in oktober en eindigt met een slotfeest. De inschrijvingen zijn afgelopen, maar voor verdere info kan je contact opnemen via evelien.sucaet@ichtegem.be.

 

 

CoderDojo

CoderDojo

CoderDojo organiseert gratis programmeerclubs, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, spelletjes ontwikkelen, websites bouwen... Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke leerervaring! Vrijwilligers met ICT-kennis zorgen voor de begeleiding.  Meer informatie vind je op www.coderdojobelgium.be.

De Dojo’s vinden op één zondag per maand plaats, afwisselend in de bibliotheek van Ichtegem en Eernegem. Ze duren van 10u tot 12u30.
De leeftijd van onze deelnemers varieert van 7 tot 13 jaar. Inschrijven is vrijblijvend en kan voor elke Dojo apart.

Dit zijn de data en locaties voor het voorjaar van 2020:

19 januari: Ichtegem
16 februari: Eernegem

15 maart: Ichtegem
19 april: Eernegem
17 mei: Ichtegem
28 juni: Eernegem


Wil jij graag eens naar een Dojo komen? Mail naar ichtegem@coderdojobelgium.be. We bezorgen je alle verdere info.
Momenteel zijn we ook op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met de begeleiding. Volwassenen met interesse mogen zeker contact opnemen via bovenstaand e-mailadres.